Examens

Algemene informatie

Wanneer je een opleiding van Instituut Cuppens-Geurs hebt gevolgd, kun je deze afsluiten met een examen en het behalen van een diploma. Jaarlijks worden examens georganiseerd voor de volgende opleidingen:

– Begincursus
РCostumi̬re
– Coupeuse
– Modevaktekenen
– Lerares
– Hoofdlerares
– Hoedenmodiste

Het examen van de begincursus bestaat uitsluitend uit het laten beoordelen van het tijdens de opleiding uitgewerkte opleidingsboek, de technieken uit de techniekenmap en de in de exameneisen vermelde kleding. Tijdens dit examen wordt geen theoretische of praktische kennis getoetst.

De examens van de andere opleidingen bestaan uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte waarin je bekwaamheid in het bestudeerde vakgebied wordt getoetst. Het examen wordt afgesloten met een voor publiek toegankelijke presentatie van de examenwerkstukken. De diploma-uitreiking vindt plaats na deze presentatie.

Het examen is toegankelijk voor cursisten die een opleiding hebben gevolgd bij een lerares die aangesloten is bij de Vereniging van leraressen van het Instituut Cuppens-Geurs en voldoen aan de voor de opleiding vastgestelde exameneisen.

De examendatum en andere praktische informatie ontvang je tijdig via de modevakschool waar je je opleiding volgt.

Exameneisen

De exameneisen voor de verschillende opleidingen worden vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van leraressen van het Instituut Cuppens-Geurs. De eisen hebben betrekking op praktische basistechnieken, patroontekenen en het vervaardigen van kleding. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je lerares.

Aanvraag

Wanneer je je opleiding met succes hebt doorlopen en je aan de gestelde exameneisen voldoet, kun je je via je lerares aanmelden voor het landelijke examen. Zij voorziet je dan ook van alle praktische informatie over deelname aan het examen.

Examenlocatie

Het landelijke examen wordt afgenomen op de volgende locatie:

MFA De Stuik
Schoolstraat 14
5476 KK Vorstenbosch

De diploma-uitreiking met voorafgaand de presentatie van de examenwerkstukken vindt plaats in:

Fletcher-hotel “Teugel”
Bedafseweg 22
5406 TM Uden

Examen 2023

Klik hier voor de examendata 2023.

Direct naar leraressen, lesmateriaal of opleidingen toe? Druk op een van de onderstaande knoppen.