Opleidingen

Algemene informatie opleidingen

De opleidingen van Instituut Cuppens-Geurs zijn praktijkgericht; de theorie die wordt aangeboden, staat in dienst van de praktijk. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan het maken van patronen en het aan de hand daarvan vervaardigen van kleding.

Alle opleidingen worden verzorgd door gediplomeerde, ervaren leraressen die zijn aangesloten bij de Vereniging van leraressen van het Instituut Cuppens-Geurs. De lessen worden gegeven in kleine groepen, zodat voldoende tijd en aandacht kan worden besteed aan de individuele begeleiding van cursisten. Als cursist bepaal je zelf het tempo waarin je de opleiding doorloopt en in overleg met je lerares bepaal je het moment waarop je wil deelnemen aan het examen. De meeste opleidingen starten in september, maar het individuele karakter van de lessen maakt het vaak ook mogelijk om tussentijds in te stromen.

Om deel te nemen aan de Begincursus of de opleiding tot Hoedenmodiste heb je geen specifieke opleiding of ervaring nodig, iedereen kan instromen. De andere opleidingen bouwen voort op voorgaande opleidingen van Instituut Cuppens-Geurs. Aan het begin van deze pagina is de opbouw van de opleidingenreeks weergegeven. Heb je ervaring in het modevak en wil je graag zonder vooropleiding van het Instituut instromen in een bepaalde opleiding? Neem dan contact op met een lerares om te overleggen over de mogelijkheden.

Heb je diploma’s behaald bij een andere modevakopleiding en wil je instromen bij de opleidingen die het Instituut Cuppens-Geurs aanbiedt, neem dan contact op met het Instituut Cuppens-Geurs om de mogelijkheden hiervoor te overleggen.

Iedere opleiding begint met een theoretisch deel; het uitwerken van het opleidingsboek. De basistechnieken die je daarin hebt geleerd, worden daarna samengevoegd in het tekenen van een volledig patroon voor een kledingstuk. Dan is het tijd voor de praktische vertaalslag; het op stof leggen, knippen en vervaardigen van het kledingstuk, waarbij je rekening houdt met belangrijke aspecten als stofkeuze, gekozen model en doel van het kledingstuk.

Direct naar leraressen, lesmateriaal of examens toe? Druk op een van de onderstaande knoppen.