Hoedenmodiste

Om de opleiding tot Hoedenmodiste te kunnen volgen heb je geen specifieke opleiding of ervaring nodig, iedereen kan instromen. Deze opleiding staat los van de andere opleidingen van Instituut Cuppens-Geurs.

De opleiding tot Hoedenmodiste is opgedeeld in 3 modules. Het is mogelijk om per module met een examen af te ronden. Na afronding van  Module I en Module II na voldoende beoordeling, ontvang je een certificaat. Na de afronding van Module III na voldoende beoordeling, ontvang je een diploma Lerares Hoedenmodiste. Het is dan mogelijk om lid te worden van de Vereniging van leraressen in het modevak van Instituut Cuppens-Geurs en als lerares in het hoedenvak, les te geven met de lesmaterialen volgens de methode Instituut Cuppens-Geurs.

In de opleiding tot hoedenmodiste maak je kennis met uiteenlopende materialen die je kunt gebruiken voor het maken van een hoed. Je leert de eigenschappen en mogelijkheden van de verschillende materialen kennen en je doet de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt voor het vervaardigen van een hoed. Na afronding van deze opleiding kun je een hoed maken voor ieder hoofd, voor iedere gelegenheid.