Costumière

In de costumière-opleiding wordt vooral aandacht besteed aan kinderkleding. Bij het uitwerken van het opleidingsboek leer je zelfstandig basispatronen, kraagjes en mouwen te tekenen. Daarna worden in het costumièreboek de technieken die je hebt geleerd samengebracht om patronen van kinderkleding en eenvoudige dameskleding te leren tekenen. Met de opdrachten in de techniekenmap leer je complexere zakken en splitten, sluitingen en kragen te maken. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet in de costumière-opleiding ben je in staat passende patronen te tekenen voor kinderkleding en eenvoudige dameskleding. Je kunt deze kleding vervolgens zelfstandig vervaardigen.

Om de opleiding tot costumière af te ronden, zijn er 2 mogelijkheden:

De opleiding kan in 1 keer met een examen worden afgerond en ontvangt de kandidaat het diploma Costumière na een voldoende beoordeling.

Men kan ook gebruik maken van de mogelijkheid om de opleiding af te ronden in 2 modules. Na afronding van module I met voldoende beoordeling ontvangt de kandidaat een certificaat, na afronding van module II met voldoende beoordeling ontvangt de kandidaat het diploma Costumière.